Goudprijs naar hoogste niveau in acht maanden

De goudprijs bereikte woensdag het hoogste niveau in acht maanden als gevolg van de oplopende geopolitieke spanningen in de wereld. De Amerikaanse raketaanval op een militaire basis in Syrië en het dreigement van Noord-Korea om een nucleaire aanval uit te voeren op de Verenigde Staten maken beleggers ongerust.

De prijs van een troy ounce goud brak deze week voor het eerst sinds augustus vorig jaar door de grens van €1.200 per troy ounce, omgerekend bijna €38.600 per kilogram. De goudprijs in dollars steeg naar $1.275 per troy ounce, het hoogste niveau sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vijf maanden geleden. Bovendien kwam de prijs voor het eerst dit jaar boven het 200-daags gemiddelde, wat door technisch analisten als een zeer positief signaal gezien wordt.

Goud als veilige haven

Beleggers kopen goud als hedge tegen economisch, politiek en geopolitiek risico, omdat het edelmetaal geen tegenpartij risico kent en buiten het financiële systeem verhandeld kan worden. Ook centrale banken zijn de laatste jaren op grote schaal goud aan het kopen, als vorm van diversificatie en als hedge tegen valutarisico.

De goudprijs is sinds het begin van dit jaar al met bijna 10% gestegen. Naast geopolitieke spanningen reageert het gele metaal ook op de oplopende inflatieverwachtingen en de politieke onzekerheid in Europa. In Frankrijk is het nog uiterst onzeker wie de nieuwe president wordt. Kandidate Marine Le Pen heeft tijdens haar campagne gezegd dat ze Frankrijk uit de Europese Unie en de euro wil halen, een scenario dat veel onzekerheid met zich mee zal brengen.

goudprijs-goudstandaard-12apr17

Goudprijs naar hoogste niveau in acht maanden (Bron: Goudstandaard)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders