Goudprijs naar hoogste niveau in bijna drie maanden

De goudprijs zit de laatste weken weer in een opwaartse trend en bereikte dinsdag zelfs het hoogste niveau in bijna drie maanden. Op het moment van schrijven staat de prijs op €37.070 per kilo en €1.152 per troy ounce, de hoogste stand sinds 10 november vorig jaar. Daarmee staat de koers ruim 4% hoger dan begin dit jaar en zelfs 6,5% hoger dan het laagste niveau van december vorig jaar.

Het edelmetaal profiteert van een zwakkere dollar en de vrees voor een meer protectionistisch economisch beleid in de Verenigde Staten. Ook begint de inflatie weer op te lopen, waardoor die andere veilige haven van obligaties minder aantrekkelijk wordt. Een oplopende inflatie, gecombineerd met een extreem lage rente, betekent een negatieve reële rente. Dat is historisch gezien gunstig voor goud en minder gunstig voor staatsobligaties.

Ook de zilverprijs zit de laatste weken in een opwaartse trend. Op het moment van schrijven ligt de prijs op ongeveer €530 per kilogram. Dat is 4,8% hoger dan begin dit jaar en zelfs 9,7% hoger dan het laagste niveau van december.

goudprijs-drie-maanden

Goudprijs naar hoogste niveau in bijna drie maanden (Bron: Goudstandaard)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *