Goudprijs naar hoogste niveau in 15 maanden

De goudprijs bereikte vandaag voor het eerst sinds januari 2015 weer een niveau van $1.300 per troy ounce. Een zwakkere dollar en de verwachting dat centrale banken nog langdurig vast zullen houden aan een ruimer monetair beleid speelt het edelmetaal in de kaart als veilige haven. Ook profiteert het edelmetaal van de negatieve rente, waardoor ook steeds meer spaarders overwegen in goud of zilver te beleggen.

Eerder dit jaar verhoogde Georgette Boele van de ABN Amro haar koersdoel voor goud naar $1.300 per troy ounce. Volgens analisten van BNP Paribas hebben centrale banken hun kruit verschoten en kan de prijs van het edelmetaal dit jaar verder oplopen tot $1.400 per troy ounce.

Zilver gaat goud voorbij

Sinds het begin van dit jaar is de prijs van goud in dollars met 20% gestegen. Zilver doet het overigens nog veel beter met een stijging van ruim 27% sinds het begin van dit jaar. De zilverprijs passeerde vorige week opnieuw de €500 per kilo en staat in dollars uitgedrukt op het hoogste niveau sinds begin 2015. Het rendement is in euro’s gemeten een paar procenten lager, omdat de dollar de afgelopen maanden wat terrein heeft prijsgegeven ten opzichte van andere valuta.

goudprijs-dollars-goudstandaard

Goudprijs weer boven de $1.300 per troy ounce (Bron: Goudstandaard)

gs-logo-breed

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard, aanbieder van fysiek edelmetaal

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders