Goudprijs naar hoogste niveau in twee maanden

De goudprijs steeg maandagochtend naar $1.220 per troy ounce, het hoogste niveau in bijna twee maanden. Beleggers zoeken hun toevlucht in het edelmetaal vanwege toenemende politieke onzekerheid en het uitblijven van een verdere stijging van de rente. De opwaartse trend in goud werd halverwege december in gang gezet, kort nadat de Federal Reserve haar langverwachte renteverhoging bekendmaakte.

Sinds het begin van dit jaar is de prijs van het gele metaal met bijna 5% gestegen. Zilver kwam dit jaar nog beter uit de startblokken en staat op het moment van schrijven 6,7% hoger dan begin dit jaar.

In de aanloop naar dit rentebesluit zakte de prijs van het edelmetaal tot onder de $1.130 dollar per troy ounce, een prijsdaling die gepaard ging met een grote verkoopgolf van goud uit ETF’s. Daarna begon de goudprijs weer te stijgen, vanwege toenemende zorgen over een nieuwe valuta-oorlog en de dreiging van een handelsoorlog. In de aanloop naar de inauguratie sprak Trump al over nieuwe importheffingen om de eigen industrie te brengen, wat potentieel zeer schadelijke gevolgen kan hebben voor de wereldhandel en de wereldeconomie.

Verwachting goudprijs

Volgens de World Gold Council zijn de fundamentals voor goud ook dit jaar zeer positief. In een vooruitblik op de goudmarkt voor 2017 worden zes verschillende ontwikkelingen in de wereldeconomie benoemd die een positieve impact kunnen hebben op de prijs van goud. De voornaamste risico’s zijn politieke en geopolitieke onzekerheid, devaluaties, oplopende inflatieverwachtingen een dreigende overwaardering op de aandelenmarkt.

goudprijs-stijging-2017

Goudprijs naar hoogste niveau in bijna twee maanden (Bron: Goldprice.org)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders