Goudprijs naar hoogste niveau in bijna vijf maanden

De goudprijs steeg donderdag naar €37.941 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna vijf maanden tijd. Ook de zilverprijs zit in de lift, de prijs van dit edelmetaal kwam donderdag opnieuw boven de €550 per kilogram. Voor zilver was dat het hoogste niveau sinds begin oktober. De prijzen van beide edelmetalen zitten sinds eind vorig jaar in een opgaande trend, toen de Federal Reserve haar tweede renteverhoging in meer dan tien jaar doorvoerde.

Beleggers maken zich wereldwijd zorgen over een oplopende inflatie en over de impact van het beleid van president Trump op de wereldhandel en de waarde van de dollar. Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs in euro’s al met 6,3% gestegen, terwijl de zilverprijs in dezelfde valuta al 8,5% hoger staat dan begin dit jaar.

goudprijs-kilo

Goudprijs stijgt in twee maanden met bijna 10% (Bron: Goudstandaard)

Aandelen en olie hoger

Niet alleen de prijzen van edelmetalen zitten in een opwaartse trend, maar ook aandelenkoersen. Verschillende belangrijke beursgraadmeters in de Verenigde Staten staat op recordhoogte en zijn sinds de verkiezing van Trump al meer dan 10% gestegen. In Nederland brak de AEX index deze week door de 500 punten. De inflatie is ook terug op de oliemarkt, waar een vat WTI olie op het moment van schrijven bijna $55 kost. Dat is het hoogste niveau sinds de zomer van 2015.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo