Goudprijs naar hoogste punt in drie maanden

De goudprijs brak vandaag door de grens van $1.400 per troy ounce en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds begin juni. Daarmee heeft goud een substantieel deel van het grote verlies van dit jaar al gecompenseerd. Vergeleken met twee maanden geleden, toen de goudprijs een dieptepunt van ongeveer $1.180 per troy ounce bereikte, is de koers al meer dan 18% gestegen. De prijs van zilver steeg in de afgelopen twee maanden met meer dan 30%.

De stijgende prijzen weerspiegelen een toenemende belangstelling voor de goud- en zilvercontracten. Beleggers hebben door de sterke vraag naar fysiek goud in Azië de indruk dat de prijzen nog verder kunnen stijgen. De zilverprijs steeg de afgelopen twee maanden veel harder en bereikte maandagmiddag een prijs van $24,21 per troy ounce. Dat was de hoogste prijs voor het grijze edelmetaal sinds april dit jaar.

Goudprijs nog steeds lager dan begin 2013

Vergeleken met het begin van dit jaar is de goudprijs in euro’s met bijna 18% gezakt. De zilverprijs staat ruim 22% beneden het niveau waarop we 2013 in zijn gegaan. Wie dacht te profiteren van een stijgende goudprijs kwam dit jaar van een koude kermis thuis, want het gemiddelde jaarrendement voor goud en zilver  lag het afgelopen decennium in euro’s op respectievelijk 13,2 en 18,4 procent.

India

Een hoge inflatie maakt het bezit van goud aantrekkelijker, zo bewijst India. Op de Indiase grondstoffenbeurs steeg de goudprijs intraday met 0,39% naar 31.880 roepies per 10 gram, volgens Reuters de hoogste prijs sinds 28 november van vorig jaar. Nu begrijpt u waarom men in India zo dol is op goud, het beschermt de koopkracht van de burger tegen het verlies van koopkracht van de valuta. Onderstaande grafieken laten het verschil in rendement zien tussen Amerikaanse dollars en Indiase roepie. Goud is bovenal een bescherming tegen het waardeverlies van de valuta, een middel om (op lange termijn) koopkracht te behouden.

goudprijs-india

Goudprijs in Indiase roepies naar hoogste niveau in negen maanden

gold_1_year_o_b_usdGoudprijs in dollars weer boven de $1.400 per troy ounce

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goudprijs naar hoogste punt in drie maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders