Goudtrein van de Nazi’s gevonden in Polen?

Deze bijdrage is afkomstig van Hollandgold

In het zuidwesten van Polen zijn schatzoekers naar eigen zeggen dicht bij de vondst van een verborgen trein die een grote lading goud zou bevatten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerden de nazi’s een grote hoeveelheid goud uit de stad Breslau (nu Wroclaw) in veiligheid te brengen, omdat de Russen steeds verder oprukten aan het oostfront.

Het goud werd op een trein geladen, maar deze bereikte nooit haar oorspronkelijke bestemming. De trein raakte ‘vermist’ in het heuvelachtige en bergachtige zuiden van Polen, in de omgeving van Walbrzych. In dat gebied hebben de Duitsers tussen 1943 en 1945 zeven lange tunnels gegraven, maar het was nooit duidelijk waar deze tunnels precies voor dienden.

Project Riese

Dat de tunnels van strategisch belang was blijkt wel uit het feit dat de nazi’s er een codenaam voor bedachten: Project Riese tunnels. Het gangenstelsel bestond uit een netwerk van honderden kilometers aan tunnels, ondergrondse bunkers en onderzoeksfaciliteiten. Door het heuvelachtige terrein en de dichte bebossing waren de tunnels vanuit de lucht vrijwel niet te zien.

Het ondergrondse gangenstelsel van de nazi’s stond in verbinding met Slot Furstenstein, het grootste kasteel van Silezië. Dit kasteel tijdens de oorlog ingenomen door de nazi’s en werd gebruikt als plaatselijk hoofdkwartier voor de nazi’s.

Nazi_gold_mine_sha_3415541b

Een van de tunnels uit het ‘Project Riese’ gangenstelsel

Nazi_Gold_Ksiaz-Ca_3415538b

Slot Furstenstein, plaatselijk hoofdkwartier van de Nazi’s

Goudtrein

Volgens de laatste berichten zou de goudtrein met een lengte van ruim 150 meter gevonden zijn in één van de tunnels uit dit gangenstelsel. Toen de Russen dichterbij kwamen hebben de Nazi’s de tunnels dichtgegooid of vol laten lopen met water, zodat niemand bij de schat zou kunnen komen. Kennelijk zijn de geheimen van deze tunnels zo goed bewaakt gebleven dat niemand na afloop van de Tweede Wereldoorlog de trein met het goud heeft kunnen vinden.

De vermeende vinders van de goudtrein, een Pool en een Duitser die anoniem willen blijven, stuurden een brief naar de lokale gemeente waarin ze claimen de schat gevonden te hebben.

Niet iedereen is er nog van overtuigd dat de schat nu echt gevonden is. Volgens Joanna Lamparska, een historica die al veel geschreven heeft over de geschiedenis van de regio, zijn er in het verleden vaker zulke claims gedaan door schatzoekers. Maar toen werd er steeds niks gevonden. We blijven de ontwikkelingen volgen!

nazi-gold_2486387b

De nazi’s namen gouden ringen van de Joden in beslag

gold-1_3412574b

Ook goudstaven van vermogende Joden werden in beslag genomen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goudtrein van de Nazi’s gevonden in Polen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders