Grafiek: De vraag naar goud over de afgelopen vijf jaar

In het laatste kwartaalrapport van de World Gold Council troffen we een interessante tabel aan met alle kwartaalcijfers van de afgelopen vijf jaar. We hebben deze gegevens omgezet naar een grafiek, zodat de belangrijkste ontwikkelingen in de fysieke goudmarkt over de afgelopen vijf jaar zichtbaar worden. Uit deze grafiek kunnen we afleiden dat de vraag naar gouden munten en goudbaren (rode balkjes) de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Daarnaast zien we dat de goud-ETF’s dit jaar voor het eerst massaal goud hebben geliquideerd, waarmee een jarenlange trend van groeiende goudvoorraden gebroken is. Tot slot valt ons op dat centrale banken zijn overgestapt van netto verkopers naar netto kopers van goud.

Vraag naar fysiek goud over de afgelopen vijf jaar

Vraag naar fysiek goud over de afgelopen vijf jaar, klik op de grafiek voor een grotere versie

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Grafiek: De vraag naar goud over de afgelopen vijf jaar

  • Alles munten bij elkaar opgeteld komt het nog niet in de beurt van wat er in 1997, 1998 en 1999 is verkocht. Het is maar hoe je het wil bekijken.

    Beantwoorden
    • Daar heb ik wel cijfers van. Ik zal eens kijken of ik deze grafiek nog verder kan doortrekken naar het verleden. Destijds werd er inderdaad heel veel goud verkocht!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo