Grafiek: Sentiment goud sinds 2008 zelden zo laag geweest als nu

Het sentiment ten aanzien van goud kopen is sinds 2008 niet meer vaak zo laag geweest als nu, zo blijkt uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch. Van alle vermogensbeheerders die ondervraagd werden was een relatief groot gedeelte van mening dat het edelmetaal momenteel ondergewaardeerd is.

De laatste keren dat het sentiment in dezelfde richting stond was aan het begin van dit jaar en aan het begin van vorig jaar. Dat waren ook precies de momenten die gepaard gingen met een sterke stijging van de goudprijs.

Goud ondergewaardeerd?

Ook tegen het einde van 2008 waren de ondervraagde vermogensbeheerders in meerderheid van mening dat goud ondergewaardeerd was geraakt. Op dat moment werden bijna alle beleggingen goedkoper, omdat er in het dieptepunt van de crisis een vlucht naar liquiditeit plaatsvond. Maar ook toen kwam de goudprijs al snel weer in een stijgende trend.

De uitslag van deze enquête van Bank of America Merrill Lynch doet vermoeden dat goud op dit moment weer ondergewaardeerd is. Dat vermoeden wordt versterkt door het feit dat de grootste munthuizen in de wereld dit jaar veel minder goud en zilver verkochten dan in voorgaande jaren.

Veel vermogensbeheerders vinden goud momenteel ondergewaardeerd (Grafiek via twitter)

Disclaimer: Goudstandaard geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

2 gedachten over “Grafiek: Sentiment goud sinds 2008 zelden zo laag geweest als nu

 • 20 december 2017 om 17:02
  Permalink

  Goud ondergewaardeerd maar wat dacht je van zilver.
  Voor iedereen dit Bitcoin bezit verkoop en koop zilver.
  Zilver staat nu net zo hoog als 10 jaar geleden het zal niet direct stijgen maar het staat nu wel heel laag.
  Dat het nog een keer halveert die kans is klein je zit met productie kosten van zilver dan gaat de helft van de mijnen dicht en krijg je een tekort waardoor de prijs van zelf gaat stijgen.
  Dus de kans dat zilver over twee jaar 20 A 30 % hoger staat is veel realistischer.

  Beantwoorden
  • 21 december 2017 om 09:25
   Permalink

   Zilver is inderdaad relatief goedkoop geworden ten opzichte van goud. Met de toenemende vraag naar zonnepanelen en elektrische auto’s kan het edelmetaal interessant zijn.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.