Grafiek: Waar ligt de bodem van de goudprijs?

De goudprijs in dollars staat op het moment van schrijven 0,8% lager dan begin dit jaar en nadert het dieptepunt van ongeveer $1.180 dat in december vorig jaar bereikt werd. Is de bodem nu echt bereikt? Marketupdate verzamelde verschillende artikelen waarin gesproken wordt over het ‘uitbodemen’ van de goudprijs. Klik op de volgende grafiek voor een grotere (leesbare) versie. We zien dat de talrijke voorspellingen van een bodemvorming in goud en goudmijnaandelen ietwat voorbarig is geweest. Jeff Christian van de CPM Group zei begin dit jaar dat de goudprijs dit jaar een bodem zou bereiken en dat met name de goudmijnaandelen daarna snel zouden stijgen. Dat zou dan in het vierde kwartaal moeten gebeuren, want de laatste maanden maanden gingen de koersen opnieuw omlaag.

Jim Rogers deed een vrij goede voorspelling. Toen de grote koersdaling van april vorig jaar uit het niets 10% van de prijs af haalde voorzag deze bekende belegger al dat de goudkoers tot $1.200 per troy ounce zou dalen. Tot op heden heeft hij gelijk gekregen. Citigroup wist in juni vorig jaar de bodem van de goudprijs goed te timen, want in de maanden die erop volgden herstelde de goudkoers met ruim $200 per troy ounce. De laatste weken zien we ook weer meer berichten over de goudprijs. Analisten van banken als Goldman Sachs, Citigroup, UBS en Société Générale hebben hun verwachtingen naar beneden bijgesteld, maar we lezen ook weer veel berichten dat dit wel eens de bodem zou kunnen zijn voor goud, zilver en de mijnbouwaandelen. De tijd zal uitwijzen wie er gelijk krijgt.

bodem-goudprijs-large

Waar ligt de bodem van de goudprijs?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Grafiek: Waar ligt de bodem van de goudprijs?

  • Ik lig hier geen seconde wakker van. Ik raad iedereen dan ook met klem aan om alles wat je niet nodig hebt van de bank te halen en om te zetten in iets tastbaars wat niet of moeilijk reproduceerbaar is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo