Volgens Graham Summers van onderzoeksbureau Phoenix Capital Research kan de goudprijs in de volgende opwaartse beweging naar meer dan $8.000 per troy ounce stijgen. Summers merkt op dat grote correcties van alle tijden zijn en dat ook de daling van de goudkoers van de afgelopen jaren weer een keer zal omslaan in een stijging.

Vanaf het hoogtepunt van $1.920 per troy ounce is de prijs van goud in dollars al met 44% gedaald. Dat is een grote correctie, maar zeker geen ongebruikelijke. Tijdens de vorige bull market in goud, tussen december 1974 en augustus 1976, daalde de prijs met een vergelijkbaar percentage. Door deze correctie werden alle speculanten uit de markt gedrukt en begon de volgende opwaartse beweging, die de prijs van goud in vier jaar tijd deed stijgen van ongeveer $100 naar meer dan $800 per troy ounce.

Volgens Graham Summers kan dat nu weer gebeuren. Aan de hand van de volgende grafiek laat hij zien dat de lange opwaartse trend vanaf 2001 ook bij een goudprijs van $1.000 per troy ounce nog niet gebroken is.

gold-trendline-1000

Graham Summers: Goudprijs kan naar $8.000