Grieken kopen gouden munten vanwege schuldencrisis

Grieken hebben de afgelopen maand veel meer goud gekocht dan normaal, zo schrijft Bloomberg. Spaarders hebben minder vertrouwen in de Griekse banken en halen daarom geld van hun spaarrekening. Sommige Grieken gaan nog een stap verder en besluiten goud te kopen.

“Er is het afgelopen kwartaal een duidelijke stijging zichtbaar in de vraag. We zien vaker een toename in de verkoop ten tijde van politieke en financiële onzekerheid”, zo verklaarde Lisa Elward van de Britse Royal Mint tegenover Bloomberg. Griekse spaarders kiezen in toenemende mate voor goud, nu het land onder leiding van Syriza de confrontatie zoekt met haar schuldeisers.

De Bank of Greece verkocht alleen in de maand januari 5.849 gouden Souvereign munten, terwijl dat er in het vierde kwartaal van vorig jaar 7.857 waren. Dat is een aanzienlijke toename die ongetwijfeld verband houdt met de dramatische toestand waarin het land verkeert.

“Iedereen weet dat het goed is om wat goud te bezitten als de munt op het punt staat gedevalueerd te worden. Het is goed voor te stellen dat Grieken goud kopen omdat ze bang zijn geld te verliezen”, zo verklaarde analist Matthew Turner van de Macquarie Bank tegenover Bloomberg. De online verkoper Coininvest.com zag ten tijde van de verkiezingen in Griekenland een piek in de goudverkoop aan particulieren in Griekenland.

gold-sovereigns

 

Grieken kopen meer gouden munten

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo