Grote goudsmokkel in Griekenland

De Griekse douane heeft op de grens met Turkije een recordhoeveelheid goud onderschept, zo bericht de Griekse site Ekathimerini. In de auto van de smokkelaars werden 18 onzuivere goudbaren aangetroffen met een totaal gewicht van 33,5 kilogram. Het goud werd afgelopen vrijdag al onderschept bij een reguliere grenscontrole. Niet eerder werd er zoveel goud onderschept door de Griekse douane.

De smokkelaars hadden zeven goudbaren in de leuning van de passagiersstoel verstopt. De resterende elf goudbaren werden gevonden in de bagage die de smokkelaars bij zich hadden. De douane schat de vondst op €800.000, wat betekent dat de smokkelaars een bedrag van €200.000 aan belastingen moeten afdragen aan de Griekse staat.

Kapitaalcontroles in Griekenland

De smokkel van goud zal de komende jaren waarschijnlijk verder toenemen, aangezien er in Griekenland nog steeds kapitaalcontroles van kracht zijn. Zo mogen Grieken nog steeds geen bankrekening of beleggingsrekening in het buitenland openen en is het maximale bedrag dat naar het buitenland verstuurd mag worden beperkt tot €5.000 per maand. Bedrijven mogen maximaal €100.000 per keer naar een buitenlandse bankrekening overmaken.

Grieken die deze kapitaalcontroles willen omzeilen proberen contant geld of goud de grens over te smokkelen. De Griekse premier Tsipras heeft gezegd dat de kapitaalcontroles waarschijnlijk eind 2016 afgeschaft kunnen worden.

griekenland-douane

Griekse douane onderschept grote hoeveelheid goudbaren

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders