ICBC neemt enorme goudkluis Londen in gebruik

ICBC, de grootste bank van China, gaat in Londen een goudkluis met een capaciteit van 1.500 ton huren. Dat meldt Reuters op basis van vier verschillende bronnen in de goudmarkt. De Chinese bank wil een grotere rol spelen in de goudmarkt van Londen, waar goudbanken als JP Morgan, HSBC, Bank of Nova Scotia, Barclays en UBS dagelijks voor miljoenen aan goudtransacties uitvoeren voor hun klanten.

Met deze nieuwe kluisruimte van 1.500 ton wil ICBC voet aan de grond krijgen op de Londense goudmarkt. Deze kluis werd door opslagbedrijf G4S gebouwd en in juni 2014 door hetzelfde bedrijf in gebruik genomen, dat gespecialiseerd is in opslag van edelmetalen. Dit bedrijf zal de kluis ook beheren voor de Chinese bank ICBC. Voor het gebruik van de kluisruimte van G4S betaalt de Chinese bank naar verluid een bedrag van ongeveer $4 miljoen, maar dat is nog niet bevestigd.

goudkluis-icbc

Nieuwe goudkluis van ICBC wordt bewaakt heeft een capaciteit van 1.500 ton en wordt beheerd door G4S

Tip: Maakt u zich zorgen om uw vermogen? Overweeg dan eens wat spreiding aan te brengen met fysiek goud. Door de geschiedenis heen heeft dit edelmetaal haar waarde weten te behouden, in tegenstelling tot veel valuta. Het is niet voor niets dat zelfs centrale banken nog steeds aanzienlijke goudreserves aanhouden. Wilt u goud kopen, Goudstandaard is een betrouwbare aanbieder van fysiek edelmetaal met mogelijkheden tot opslag dankzij AFM vergunning.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *