India wil import 24 karaat gouden sieraden verbieden

India overweegt de import van 24 karaat gouden sieraden te verbieden, zo schrijft Reuters. Goud wordt als sieraad ingevoerd tegen een veel lagere heffing van twee procent, om vervolgens omgesmolten te worden tot goudbaren en gouden munten. Op deze manier loopt de regering veel inkomsten mis.

india-gold-man2In 2013 werd de importheffing op zuivere goudbaren naar 10% verhoogd, in een poging de import van het edelmetaal te ontmoedigen. Maar door vrijhandelsverdragen met andere Aziatische landen worden gouden sieraden nog steeds tegen een veel gunstiger importtarief van 2% belast. Daardoor is er een levendige handel ontstaan van eenvoudige 24 karaat ‘sieraden’, die tegen een geringe kostprijs gemaakt worden.

De kosten om 24 karaat goud te verwerken tot sieraden en vervolgens in India weer om te smelten is minder groot dan de kosten van de 10% invoerheffing op zuivere goudbaren. Deze vorm van arbitrage wil de overheid nu aan banden leggen, door de import van zuivere 24 karaat gouden sieraden tegen te houden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo