Indiase juwelier Rajesh koopt Valcambi voor $400 miljoen

Het Indiase Rajesh Exports, de grootste producent van juwelen ter wereld, heeft voor een bedrag van $400 miljoen de Zwitserse smelterij Valcambi overgenomen. Met deze overname stelt Rajesh de aanvoer van goud veilig en kan ze het edelmetaal tegen een scherpere prijs inkopen. Om synergievoordelen te behalen wordt de productiecapaciteit van de Indiase smelterij van Valcambi opgeschaald van 80 naar 200 ton op jaarbasis.

Valcambi, de grootste smelterij ter wereld, was tot voor kort voor meer dan 60% in handen van het Amerikaanse Newmont Mining. Waarom de goudmijn haar belang in de smelterij verkoopt is niet duidelijk, mogelijk heeft de mijn door de daling van de goudprijs geld nodig en was de verkoop van de smelterij een eenvoudige manier om wat liquide middelen vrij te maken. Het mijnbouwbedrijf zal in elk geval de komende vijf jaar goud blijven aanleveren aan Valcambi. De overname wordt voor een derde deel gefinancierd door Credit Suisse, de rest wordt ingelegd door de Indiase juwelier.

De overname van Valcambi moet de positie van Rajesh Exports op de Indiase goudmarkt verstevigen. “Valcambi kan aan de volledige goudvraag van India voldoen”, zo verklaarde de directeur van Rajesh tegenover Reuters. Smelterij Valcambi heeft de capaciteit om 1.600 ton goud per jaar te smelten, terwijl de Indiase goudmarkt op jaarbasis goed is voor een volume van 900 ton goud.

Lees verder op Doijer & Kalff
combibar-valcambi

 

Valcambi is de grootste goudsmelterij ter wereld

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders