Japanse juwelier maakt gouden kopie van linkervoet Messi

De broer van de stervoetballer was onder de indruk van de gouden voet: “Het is uitzonderlijk. Je kunt elk lijntje in de voet zien. Het is een indrukwekkend werk”. De juwelier maakte de gouden voet, samen met een half zo grote miniatuurversie en een massief gouden voetafdruk, eind 2012 in een werkplaats in Spanje.

“We waren helemaal weg van het idee om de 'gouden linkervoet' te maken. We hebben onszelf het doel gesteld om de spreekwoordelijke gouden voet van Messi werkelijkheid te maken”, aldus Masakazu Tanaka, de directeur van het bedrijf dat de voet heeft gemaakt. De andere gouden objecten die geveild worden voor de Lionel Messi Foundation zijn de gouden voetafdruk van Messi's linkervoet en de miniatuurversie van de linkervoet, kunstwerken die getaxeerd zijn op respectievelijk $94.500 en $42.000. De gouden objecten zijn zeer gedetailleerd, naast aders en de eeltlaag zijn ook de lijntjes onder de tenen zichtbaar.

De opbrengst van de veiling zal voor een deel ook ten goede komen aan de kinderen in Japan die zwaar getroffen werden door de aardbeving en de tsunami van bijna twee jaar geleden.

De gouden linkervoet van Lionel Messi (Bron: Bullionstreet)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo