Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling goudprijs

Dit lage niveau wordt alleen bereikt als India voorlopig stopt met het aankopen van goud en als er vanuit Europa goud verkocht gaat worden. “Er komt beweging op gang om de aankopen van goud in India te beperken. Sommige mensen in India zeggen dat het land moet stoppen met het importeren van nog meer goud”, aldus de ervaren grondstoffenbelegger. Ook houdt Rogers rekening met verkopen van goud door Europese landen, alhoewel wij dat niet waarschijnlijk achten.

Volgens de berichtgeving op Businessinsider zouden er in India geluiden gaan dat de grote goudaankopen niet goed zijn voor de economie. Het edelmetaal wordt opgepot of verwerkt tot sieraden, terwijl het geld ook geïnvesteerd had kunnen worden in de verdere economische ontwikkeling van het land. Er zou een grote groep mensen zijn die van mening is dat het importeren en opbergen van goud heeft gezorgd voor een tekort op de handelsbalans. Of – en zo ja waarom – dat slecht is of niet wordt niet duidelijk gemaakt in het bericht. Wel lezen we dat er wereldwijd veel vraag uitvalt als India geen goud meer gaat importeren, met als gevolg een prijsdaling van 40 tot 50% vanaf de top waar ook Jim Rogers rekening mee houdt.

Volgens Jim Rogers heeft de goudprjs sinds 2001 maar één grote correctie gehad, namelijk in 2008. Het zou gezond zijn voor de bullmarket in goud als de prijzen nu opnieuw zouden dalen. Voor de mensen die stelselmatig fysiek goud kopen is de prijsdaling een aantrekkelijke korting. Wie long is op goud via de termijnmarkt zal nu iets minder vrolijk naar zijn beeldscherm staren, want in de afgelopen zes maanden ging er al $225 af van de spotprijs voor één troy ounce goud. De goudprijs staat nu op het laagste niveau sinds juli 2011, marginaal lager dan de vorige bodem die aan het begin van dit jaar werd gelegd op ongeveer $1550 per troy ounce.

Jim Rogers houdt rekening met sterk daling goudprijs

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *