Jim Rogers: “Ik koop nu geen goud”

Jim Rogers heeft in een recent interview met Reuters gezegd dat dit geen goed moment is om goud te kopen. Hij wacht tot de goudprijs onder de $1.000 per troy ounce zakt en hoopt dat hij dan de moed op kan brengen om wat meer te kopen. Als de prijzen vanaf dit niveau gaan stijgen is dat volgens de belegger ook geen probleem, omdat hij al een aanzienlijke hoeveelheid goud in zijn portfolio heeft. Hij heeft zijn positie in goud vastgehouden tijdens de prijsdaling van dit jaar en vorig jaar, dus als de prijs stijgt zit hij ook goed. Voor dit moment vindt hij het verstandiger om wat geld achter de hand te houden, zodat hij meer kan kopen tegen een betere prijs.

Waar de goudprijs naar toe zal gaan:

“Ik ben heel slecht in timing, maar ik zal niet verrast zijn als de goudprijs tot onder de $1.000 zakt. Dat is geen voorspelling, maar het is zeker een mogelijkheid. Als het zover komt wil ik zeker weer kopen.”

Over zilver, dat de laatste tijd meer in prijs daalde dan goud:

“Ik heb zilver, maar ik ben op dit moment niet van plan om goud of zilver te kopen. Als ik moest kiezen zou ik nu voor zilver gaan, alleen omdat dat edelmetaal meer in prijs gedaald is dan goud. Ik verwacht dat ik beide edelmetalen de komende twee jaar tegen betere prijzen kan kopen dan op dit moment.”

Over de olieprijs:

“De prijsdaling is waarschijnlijk in gang gezet door Saoedi-Arabië, dat steeds meer concurrentie ondervindt van de winning van schalie-olie en schaliegas in de Verenigde Staten. Door de olie voor een lagere prijs aan te bieden worden de producenten elders in de wereld die een hogere kostprijs hebben onder druk gezet. De olieprijs zal niet veel verder dalen verwacht ik.”


Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Jim Rogers: “Ik koop nu geen goud”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders