Marc Faber: Goudprijs kan dit jaar 30% stijgen

Volgens beleggingsgoeroe Marc Faber is er een goede kans dat de goudprijs dit jaar met 30% zal stijgen. Die uitspraak deed hij afgelopen dinsdag tijdens de presentatie van de nieuwe strategie van Société Générale in Londen. In 2014 ging de goudprijs in dollars 1,5% onderuit en in euro’s ruim 12% omhoog. “Ik geloof dat de grote verrassing van dit jaar het verlies van vertrouwen in centrale banken is. En wanneer dat gebeurt kun je alleen maar short gaan op centrale banken door goud, zilver en platina te kopen. Dat is wat ik ga doen”, aldus Faber.

“We hebben te maken met geïnflateerd koersen van financiële assets. Vastgoed, aandelen, obligaties en kunst zijn allemaal relatief duur en de rente is praktisch nul. De enige sector die volgens mij zeer goedkoop is, dat is die van edelmetalen. In het bijzonder die van de mijnaandelen”, zo voegde hij eraan toe. Vooral de Amerikaanse aandelenmarkt is volgens de beleggingsgoeroe zwaar overgewaardeerd. Belegger in opkomende markten kan potentieel meer rendement opleveren, maar hij vind het nog te vroeg om daar nu al in te beleggen.

Toch waren zijn voorspellingen niet altijd even scherp, want in september 2011 zei hij nog dat goud extreem goedkoop was. Op dat moment stond de koers op $1.850 per troy ounce, net onder het all-time high.

marcfaber

Goudprijs kan met 30% stijgen dit jaar, aldus Marc Faber

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders