Mike Maloney: “Er komt een nieuw wereldwijd monetair systeem”

Volgens Mike Maloney loopt het dollarsysteem op haar laatste benen en zal het vertrouwen in de Amerikaanse munt op een dag wegvallen. Op dat moment zal de wereld over moeten schakelen op een nieuw monetair systeem. Maloney stelt dat ieder geldsysteem op basis van krediet in feite een piramidespel is, omdat er door het fenomeen rente altijd meer schulden zijn dan dat er geld is. Het aflossen van schulden is mogelijk zolang men nieuwe schulden blijft maken, een proces wat uiteindelijk altijd vastloopt.

Op de korte termijn ziet Maloney een bodemvorming voor de prijzen van zowel goud als zilver, waarna de koersen weer zullen stijgen. “Er moet nog veel weerstand overwonnen worden, voordat de goudprijs weer boven de $1900 per troy ounce en zilver weer boven de $48 per troy ounce komt. Maar over vijf jaar zal men op deze periode terugkijken en denken: had ik maar gekocht op deze prijsdaling.” Maloney is van mening dat de correctie in goud van de afgelopen twaalf maanden nodig was om de bull market in goud gezond te houden. Speculanten die dachten snel rijk te worden met goud worden uit de markt gedreven. De correctie is volgens hem een gezond fenomeen, gezien de constante prijsstijging van goud in de voorgaande tien jaren.

Volgens Maloney bevinden zowel goud als zilver zich nog niet in een bubbel, omdat de prijzen van andere goederen en grondstoffen sinds 1980 veel harder gestegen zijn dan de prijzen van beide edelmetalen. Hij voorziet dat goud het de komende periode veel beter zal doen dan zowel vastgoed als aandelen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders