Moet Nederland haar goud terughalen?

Deze week schreven we dat er in Australië een petitie gestart is om de goudvoorraad terug te halen. Verschillende landen gingen Australië voor, waaronder ook Nederland. Toch kwam de beweging hier niet verder dan een aantal Kamervragen van de SP aan het ministerie van Financiën. Precies een jaar geleden schreven we dat de helft van onze goudvoorraad van 612,5 ton in New York ligt opgeslagen en dat Ottawa en Londen beide ongeveer een vijfde deel van onze voorraad bewaren. Slechts 10% ligt in de kluis onder de Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein in Amsterdam.

[polldaddy poll=7640037]

Goud terughalen?

Zou Nederland ook gehoor moeten geven aan de wens van sommige Nederlanders om het goud terug te halen? Of maakt het niet zo veel uit waar het goud ligt en kunnen we vertrouwen op de centrale banken van de VS, Canada en Groot-Brittannië?

goudreserve-nederland

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

5 gedachten over “Moet Nederland haar goud terughalen?

  • Ik denk dat we dat goud nooit meer terug zien, het zou mij niets verbazen als alles al lang weg is, verkocht, nogmaals uitgeleend.. China heeft het gekocht van Amerika vermoed ik. Kan de VD mooi wat van hun schulden afbetalen met goud dat niet van hun is.

    Beantwoorden
  • De goudvoorraad is voor grootste deel IMF deposit. (1972 Was voorraad 1700 ton)
    Zie ook video van Hosein.

    Beantwoorden
  • De FED is niet AMERIKA maar een instelling in privé handen van o.m. de Rothschild familie. Er is GEEN toezicht en men publiceert nooit iets !
    Je moet ofwel niet goed bij je hoofd zijn danwel andere bedoelingen hebben om daar het Nederlands goud te “bewaren”.
    Er staat niets anders tegenover dan de goede diplomatieke verhoudingen.
    Zijn die nog steeds goed als blijkt dat alles weg of beleend is ?
    Dan nog: van wie is dat goud eigenlijk echt ? En hebben de echte eigenaren er niets over te zeggen en daarmee dus NIET Dhr Knot die enkel de directeur is van de bank?

    Ik zie nog eenvoordeel in het terug halen en dat is dat de goudreserve een bekende, BESCHIKBARE, liquide voorraad wordt ipv enkel een (oude) papieren Rothschild truuk. Dat kan enkel maar de financieele positie van het land verstevigen.

    Betaalde rondleidingen organiseren in die opslag en ter plaatse verkoop van kleine staafjes van 1 kilo etc zou een groot succes kennen denk ik en daarbij het vertrouwen in de Nederlandse economie versterken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo