New Gold goudmijn legt goudprijs vast voor 2016

De goudmijn New Gold heeft nu al een goudprijs vastgelegd voor de rest van het jaar, zo schrijft Reuters. De goudmijn heeft voor de komende negen maanden in totaal 270.000 troy ounce goud vooruit verkocht tegen een prijs van minimaal $1.200 en maximaal $1.400 per troy ounce. Dat is omgerekend een productie van 30.000 troy ounce goud per maand. Door de prijs vast te leggen zal de mijn minder profiteren van een verdere stijging van de goudprijs, maar is ook het neerwaartse prijsrisico grotendeels afgedekt. Voor deze hedge betaalde de goudmijn een bedrag van $2 miljoen.

Het vastleggen van de goudprijs was in de jaren negentig zeer gebruikelijk in de wereldwijde goudmijnsector. De goudprijs zat al jaren in een dalende trend en daardoor waren de inkomsten van de mijnen vrij onzeker. Door de prijs vast te leggen werd die onzekerheid weggenomen en konden de mijnen blijven produceren. Maar toen de goudprijs in 2002 aan een nieuwe opwaartse trend begon werd het ‘hedgen‘ van de productie minder populair. Het werd interessanter goud tegen de actuele goudkoers naar de markt te brengen.

New_Gold

New Gold legt goudprijs vast voor heel 2016

Goudprijs vastleggen

De goudprijs is dit jaar al 18% gestegen en staat op het moment van schrijven op $1.250 per troy ounce. Deze prijsstijging was voor New Gold reden om nu al een prijs vast te leggen voor het hele jaar. “Gezien de significante stijging van de goudprijs hebben we een zorgvuldig afgewogen besluit genomen om een bodem te zetten onder onze inkomsten voor 2016, terwijl we nog steeds een significante blootstelling houden aan een stijging van de goudprijs”, zo verklaarde de directeur van New Gold, Brian Penny, tegenover Reuters. Door de prijs vast te leggen is de mijn verzekerd van een goede cashflow voor hun nieuwe Rainy River project.

New Gold is niet het eerste bedrijf dat vanwege de gestegen goudprijs besluit de productie te hedgen. Een maand geleden kondigde Evolution Mining aan de prijs voor 150.000 troy ounce goud vast te leggen voor goud dat ze de komende vier jaar zullen delven. Volgens Reuters hebben goudmijnen wereldwijd in het derde kwartaal ruim 500.000 troy ounce goud extra gehedged. Door de prijs voor toekomstige goudproductie nu al vast te leggen zijn ze minder kwetsbaar voor een daling van de goudprijs.

gold-hedging

Meer goudmijnen leggen goudprijs vast nu de prijs gestegen is (Grafiek via Perth Mint)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *