Nieuwe goudprijs fixing gaat vrijdag van start

Met ingang van 20 maart wordt de traditionele Londen Fix voor de goudprijs vervangen door een nieuwe elektronische fixing. De oude fixing bestond al sinds 1919, maar kwam pas de laatste jaren ter discussie te staan door onder meer de manipulatie met de liborrente en de valutahandel. De oude telefonisch fixing was niet transparant genoeg en bovendien gevoelig voor manipulatie, zo oordeelden toezichthouders.

De nieuwe fixing werkt via een elektronisch handelsplatform van de ICE Benchmark Administration (IBA), een onderdeel van de LBMA. De nieuwe fixing van de goudprijs moet het vertrouwen van buitenstaanders in de integriteit van de fixing herstellen. De nieuwe LBMA Gold Fixing zal op termijn meer deelnemers tellen dan de vier banken die de oude fixing verzorgden (Barclays, HSBC, Société Générale en Bank of Nova Scotia), maar welke dat zijn is nog niet bekend.

“Deelname aan het goudprijs fixing proces is minder eenvoudig dan het lijkt”, zo verklaarde een bankier van een niet nader genoemde bullion bank tegenover Reuters. Het is volgens hem dan ook niet waarschijnlijk dat de Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China International en de China Construction Bank vanaf de eerste dag meedoen aan de LBMA Gold Fix.

goldbars-ubs

Nieuwe goudprijs fixing gaat vrijdag van start

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo