Nog twee banken in LBMA goudprijs fixing

In navolging op de Bank of China zullen ook Morgan Stanley en Standard Chartered voortaan meedoen in de fixing van de goudkoers. Daarmee stijgt het totaal aantal deelnemers naar tien, het dubbele van de vijf banken die betrokken waren bij de ‘Londen Gold Fix’. De twee banken en de Bank of China hebben met ingang van deze week toegang tot het elektronische handelsplatform van de Intercontinental Exchange Inc (ICE) waarop de wereldwijde goudprijs twee maal per dag wordt vastgesteld.

De Bank of China was vorige week eerste Aziatische deelnemer in het biedingsproces en het ziet er naar uit dat een tweede snel zal volgen. De China Construction Bank wordt nu al genoemd als elfde deelnemer van de nieuwe goudprijs fixing. De ICE verwacht dat nog meer banken zich de komende weken zullen melden.

De fixing van goud die de LBMA twee maal daags publiceert wordt door de hele goudsector gebruikt, van goudmijnen tot juweliers. De oude Londen fixing kwam onder druk te staan nadat toezichthouders de fraudegevoeligheid en het gebrek aan transparante prijsvorming aan het licht hadden gebracht.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

morganstanley

Morgan Stanley en Standard Chartered voegen zich bij de nieuwe LBMA goudprijs fixing

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders