Online retailer slaat voor miljoenen aan goud en zilver in

De Amerikaanse online retailer Overstock.com heeft voor $10 miljoen aan gouden en zilveren munten ingekocht als verzekering tegen financiële rampspoed, zo bericht de Financial Times. Volgens directeur Jonathan Johnson wordt het edelmetaal buiten het banksysteem bewaard voor het geval het elektronische betalingsverkeer faalt. In dat geval kan het bedrijf haar voorraad gouden en zilveren munten aanspreken om het personeel uit te betalen.

De directeur van het bedrijf houdt serieus rekening met een complete meltdown van de Amerikaanse economie. Naast gouden en zilveren munten houdt Johnson namelijk ook een grote voorraad ingevroren eten aan voor haar personeel en hun naasten.

“We denken dat er een redelijke kans is dat er een ‘banking holiday’ komt die twee dagen, twee weken of misschien nog wel langer kan duren en wij willen ons daarop voorbereiden zodat we kunnen blijven werken tijdens een dergelijke crisis”, aldus Johnson. De online retailer accepteert ook al betalingen in bitcoins, zodat klanten ook producten kunnen blijven bestellen als de banken inderdaad voor een langere tijd gesloten blijven.

overstock-bloomberg

Online retailer slaat voor miljoen goud en zilver in (Afbeelding van Bloomberg)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders