Overzicht: Welke gouden munten kun je kopen?

Welke gouden munten kun je als belegger kopen? En wat is de geschiedenis achter deze munten? Metals Focus maakte er een klein boekwerk van, die ook online geraadpleegd kan worden. Alle populaire beleggingsmunten zoals de Zuid-Afrikaanse Krugerrand, de Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Eagle, de Oostenrijkse Philharmoniker, de Britse Brittannia, de Chinese Panda en de Australische Kangaroo komen in dit boekje aan bod.

In deze brochure vinden we ook informatie over alle zilveren munten en over de geschiedenis van de verschillende munthuizen. Leuk als u meer te weten wilt komen over de herkomst van uw munten. Hieronder kunt u door het boekwerk heen bladeren (optie voor uitvergroting naar volledig scherm is aanwezig). Vrijwel alle munten uit deze brochure kunt u veilig en discreet kopen bij Goudstandaard.

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Overzicht: Welke gouden munten kun je kopen?

 • 26 oktober 2017 om 10:30
  Permalink

  Beste Frank,
  Jammer dat je er niet bij verteld dat het heel aantrekkelijk is om zo veel mogelijk verschillende gouden of zilveren munten te kopen.
  Dit i.v.m. de belasting heb je allen maal de zelfde munten wordt dit gezien als een belegging en betaal je daar vermogens belasting over.
  Heb je allen maal verschillende munten dan is het een verzameling en betaal je geen belasting.
  Leek me wel even handig om dit ook te vermelden.

  Beantwoorden
  • 26 oktober 2017 om 13:06
   Permalink

   Dank voor je input. Ik vraag me af in hoeverre de belastingdienst daarin mee gaat als het een verzameling van beleggingsmunten is die allemaal in massa geproduceerd worden, maar daarnaast is het sowieso leuk om allemaal verschillende munten te hebben.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders