Paulson en Soros verkopen deel goudmijnaandelen

De grote hedgefondsen van Paulson en van Soros hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar een deel van hun beleggingen in goudmijnen van de hand gedaan, zo schrijft Reuters. Soros Fund Management verkleinde haar belang in Market Vectors Gold Miners ETF in het laatste kwartaal van vorig jaar met 27% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. Ook verkocht zijn fonds alle 483.570 aandelen in Barrick Gold Corp, een positie die destijds een waarde van ongeveer $7,1 miljoen had.

Ook hedgefund manager Paulson vond het vierde kwartaal van vorig jaar een goed moment om de blootstelling aan de goudmijnsector te verkleinen. Hij bracht gedurende deze periode zijn positie in Gold Fields met 40% omlaag naar 3,95 miljoen aandelen met een totale waarde van $17,9 miljoen. Ook deed Paulson 40% van zijn aandelen in Sibanye Gold van de hand. Van dit bedrijf heeft hij nog 986.853 aandelen over met een marktwaarde van $7,5 miljoen.

Paulson heeft niet alleen een positie in goudmijnen, maar ook in fysiek goud via het SPDR Gold Trust. De hedgefondsmanager – waarvan bekend is dat hij positief is over goud – heeft al vijf kwartalen op rij een vaste positie in dit fonds van meer dan 10,2 miljoen aandelen. Deze aandelen hadden in het vierde kwartaal een totale waarde van $1,16 miljard. Een kwartaal eerder was deze positie $1,19 miljard waard vanwege een licht hogere goudkoers.

goudmijnen

Paulson en Soros verkochten eind vorig jaar goudmijnaandelen

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *