Perth Mint krijgt toegang tot Shanghai Gold Exchange

De Perth Mint is toegelaten als internationaal lid van de Shanghai Gold Exchange, zo meldt The West Australian. Daarmee krijgt het munthuis rechtstreeks toegang krijgt tot de Chinese goudmarkt en is het niet meer afhankelijk van andere partijen om haar goud in China aan te bieden. Richard Hayes, directeur van de Perth Mint, zei daar tegenover de Australische krant het volgende over.

“Traditioneel wordt goud dat aan China wordt verkocht verhandeld via internationale goudbanken en een aantal Chinese banken die toestemming hebben gekregen om goudbaren te importeren van internationale leveranciers. Via goudcontracten op de Shanghai Gold Exchange krijgen we nu de mogelijkheid om Australisch goud aan een veel bredere groep van financiële instellingen te leveren.

Ons lidmaatschap van de Shanghai Gold Exchange zal zeker bijdragen aan de bekendheid van de Perth Mint en onze positie als grootste leverancier van goud in deze belangrijke afzetmarkt.”

Perth Mint krijgt toegang tot Chinese goudmarkt

Het munthuis van Australië is een belangrijke leverancier van goud voor de Chinese markt. Goudmijnen in Australië leveren het edelmetaal aan de Perth Mint, waar het gezuiverd en gesmolten wordt voor export naar het buitenland. Een groot gedeelte van dat goud kom op die manier terecht in Zuid-Oost Azië en China. Het munthuis was in 2014 de eerste buitenlandse smelterij die door de Shanghai Gold Exchange werd aangemerkt als ‘good delivery’ smelterij. Sindsdien heeft de smelterij al meer dan 800 ton goud aan China geleverd.

De afgelopen twee jaar was het munthuis van Australië de belangrijkste externe leverancier voor de Chinese goudmarkt. Australië behoort tot de grootste goudproducerende landen, maar heeft een beperkte binnenlandse afzetmarkt. Daardoor komt veel goud uit Australische mijnen in China terecht. China is de laatste jaren uitgegroeid tot grootste producent, consument en importeur van het edelmetaal. Buitenlands goud komt China binnen via de Shanghai Gold Exchange, waar het wordt doorverkocht aan goudbanken en handelaren.

Dit artikel verscheen eerder op Holland Gold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.