Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard

De Perth Mint speelt met de introductie van de zilveren Kangaroo in op de extreem hoge vraag naar zilveren munten. Deze munten wegen 1 troy ounce en bevatten 99,9% zilver. Ze worden geleverd in tubes van 25 munten en in monsterboxen van 250 munten. Daarmee wijkt de Perth Mint af van andere munthuizen, die vergelijkbare beleggingsmunten in kisten van 500 stuks aanbieden.

product_large_kangaroo2016Bijzonder aan de zilveren Kangaroo munten is de zeer scherpe positionering in de markt. In het assortiment van Goudstandaard is deze nieuwe munt zelfs de goedkoopste. Ook Hollandgold biedt hem op het moment van schrijven tegen een lagere prijs aan dan de populaire zilveren Maple Leaf. En hoewel het jaar 2016 op de munten geslagen is zijn ze nu al direct uit voorraad leverbaar! Wilt u zilver kopen, dan is dit alternatief zeker het overwegen waard.

Tekort aan zilveren munten

Wereldwijd kopen beleggers op dit moment zoveel munten dat de verschillende munthuizen de vraag niet meer bij kunnen houden. De Amerikaanse U.S. Mint, de Royal Canadian Mint, de Britse Royal Mint, het Oostenrijkse munthuis en de Australische Perth Mint hebben allemaal onvoldoende productiecapaciteit om alle bestellingen direct uit te kunnen leveren. Volgens het Silver Institute zijn tekorten op deze schaal nog niet eerder voorgekomen. In het verleden kwam het wel eens voor dat de zilveren beleggingsmunten van de U.S. Mint op rantsoen gingen, maar nu hebben alle munthuizen ermee te maken.

Wereldwijd bereikte de vraag naar zilveren munten in het derde kwartaal een all-time high van 32,9 miljoen troy ounce, zo blijkt uit de laatste cijfers van onderzoeksbureau Thomson Reuters GFMS. In vergelijking met het tweede kwartaal is dat een toename van 74% en vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar is er zelfs bijna sprake van een verdubbeling (+95%). De vraag naar zilveren munten beperkt zich niet tot één regio, al springt Azië er wel duidelijk boven uit met een stijging van 202% ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is ruim twee keer zoveel als de wereldwijde toename ten opzichte van het vorige kwartaal.

Door de stormloop op zilveren munten zijn de levertijden in veel gevallen opgelopen tot drie a vier weken. Grote distributeurs merken nu al dat veel munten maar mondjesmaat binnenkomen. “Het is duidelijk dat beleggers blijven vragen om zilveren munten, daarom moedigen wij alle munthuizen in de wereld aan hun productielijn onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk aan de grote vraag tegemoet komen”, zo verklaarde DiRienzo van het Silver Institute.

Zilverbaren

Ook zilverbaren zijn in sommige gevallen minder goed verkrijgbaar, specifiek de kleine exemplaren van 1 en 10 troy ounce. De grote zilverbaren van 100 troy ounce of meer zijn overal nog steeds goed verkrijgbaar. In juli zakte de zilverprijs naar het laagste niveau in vijf jaar tijd, waardoor veel koopjesjagers instapten. Sindsdien zit de prijs weer in een opwaartse beweging, want in euro’s bereikte zilver eerder deze maand nog het de hoogste niveau in drie maanden tijd.

Wilt u de zilveren Kangaroo munten kopen? Klik dan hier.