Perth Mint ziet verkoop goud en zilver aantrekken

De Perth Mint heeft in mei aanzienlijk meer goud en zilver verkocht dan in april, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die deze week bekend werden gemaakt op het weblog van het Australische munthuis. De afgelopen maand wist het munthuis ruim 630.000 troy ounce aan zilver te verkopen, een stijging van 74% ten opzichte van een maand eerder en een stijging van 7,3% ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar. De verkoop van goud trok ook aan, want in mei werd er met 36.127 troy ounce 54% meer goud verkocht dan in april. Vergeleken met mei vorig jaar zakte de verkoop van goud met bijna 58,5%, want toen ging er bijna 87.000 troy ounce de deur uit bij het Australische munthuis.

De Perth Mint produceert een breed scala aan gouden munten, goudbaren, zilveren munten en zilverbaren in verschillende formaten. De Perth Mint vernieuwt ieder jaar haar assortiment, waardoor haar  munten een hogere verzamelwaarde hebben dan die van andere munthuizen. Sinds maart 2012 houdt het munthuis bij hoeveel goud en zilver er iedere maand in totaal verkocht wordt.

Lees verder op Goudstandaard

Verkoop goud bij de Perth Mint

Verkoop goud bij de Perth Mint (Bron: Goudstandaard.com)

Verkoop zilver bij de Perth Mint

Verkoop zilver bij de Perth Mint (Bron: Goudstandaard.com)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Perth Mint ziet verkoop goud en zilver aantrekken

 • 7 juni 2014 om 11:50
  Permalink

  Heb net weer een kleine Perth Mint bestelling binnen 🙂

  Beantwoorden
  • 8 juni 2014 om 00:37
   Permalink

   Het zijn inderdaad mooie munten. Ik wil nog wel een gouden Kangaroo hebben, maar dat komt nog wel. De prijs van goud is vandaag de dag bijna zo stabiel als de prijs van een brood of een litertje melk … 😛

   Beantwoorden
   • 8 juni 2014 om 09:36
    Permalink

    De 1 oz Silver Salt Water Crocodile is een mooie munt dichtbij spot (gekocht voor €16,50) maar waarom is deze munt zoveel duurder in NL dan in bijvoorbeeld Duitsland?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders