Premie op goud in India stijgt door schaarste

De premie op fysiek goud in India is de afgelopen week verder gestegen, zo bericht Reuters. Betaalde men vorige week omgerekend nog $20 per troy ounce bovenop de spotprijs, nu is de premie gestegen naar $25 tot $30. De hogere premie is het gevolg van schaarste in de fysieke goudmarkt.

Sinds vorige week is een nieuwe importbeperking van kracht in India, waardoor het moeilijker is geworden om een grote hoeveelheid goud te importeren. Nieuwe regels van de Reserve Bank of India vereisen sinds kort dat tenminste 1/5 deel van het geïmporteerde goud weer naar het buitenland gaat, een quotum dat veel hoger ligt dan de gebruikelijke verhouding tussen import en export.

Ernstig tekort

Bachhraj Bamalwa van de All India Gems and Jewellery Trade Federation spreekt van een “enorm tekort als gevolg van de importbeperkingen”. Goudhandelaren die voor nieuwe aanvoer afhankelijk zijn van de import van goud weigeren nieuwe bestellingen aan te nemen. Dat zouden ze alleen maar doen als ze serieuze twijfels hebben over de beschikbaarheid van goud in de markt of als er onzekerheid is over de prijs die ze moeten betalen voor de import.

Ondanks de beperkende maatregelen van de Indiase regering en centrale bank blijven Indiërs goud kopen. De Indiase minister van Financiën maakte maandag bekend dat er in juli meer goud geïmporteerd is dan in juni. Hoeveel ton er deze maand al ingevoerd is wilde de minister niet zeggen. In juni kwam de import uit op slechts 31,5 ton, voor Indiase begrippen een relatief laag getal.

Tekort aan goud in India drijft premie op
Tekort aan goud in India drijft premie op
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Premie op goud in India stijgt door schaarste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders