RBS stopt met aanbieden goudtracker

RBS stopt per ingang van 2 september met het aanbieden van goud via haar Fysiek Goud Tracker, dat schrijft Goudstandaard. Het product, dat beleggers in staat stelt in fysiek goud te beleggen, zou na aftrek van de beheerskosten te weinig opleveren voor de bank. Beleggers die de goudtracker in hun portefeuille hebben opgenomen kunnen deze tot en met 27 augustus zelf verkopen. Posities die na die datum nog open staan worden door RBS geliquideerd en gecrediteerd aan beleggers. De bank schrijft het volgende in haar persbericht:

“De kosten die worden gemaakt met betrekking tot dit product kunnen niet worden gedekt door de opbrengsten van de beheersvergoeding. Beleggers die de Fysiek Goud Tracker in hun beleggingsportefeuille hebben kunnen dit product tot sluiting van de beurs op 27 augustus 2013 via de Euronext Amsterdam verkopen tegen de door RBS afgegeven biedprijs.”

Het zijn niet alleen klanten van RBS die zonder goud blijven zitten. Eerder werd bekend dat ook beleggers met een ABN goudrekening geen aanspraak kunnen maken op fysiek goud, maar slechts indirect een positie in edelmetaal aanhouden.

JP Morgan

In het prospectus van de RBS Fysiek Goud Tracker lezen we dat JP Morgan de bewaarder is van de goudstaven. Het is misschien om die reden niet toevallig dat RBS nu stopt met het aanbieden van de tracker. Onlangs kwam JP Morgan nog in het nieuws omdat ze één van haar goudkluizen in de verkoop deed. Zou er een relatie kunnen bestaan tussen deze twee gebeurtenissen?

rbs_logo

Alternatief voor goudbeleggers RBS

Beleggers die dachten fysiek goud te bezitten komen bedrogen uit bij RBS. De bank verkoopt alle goudtrackers en stort de euro’s weer terug op de rekening van beleggers. Goudstandaard komt met een oplossing voor de goudklanten van RBS, door hun positie in goud over te nemen. Goudstandaard kan hun positie in goud veilig opslaan bij een van haar opslagpartners.

Anders dan bij de goudtracker van RBS heeft u bij Goudstandaard een positie in fysiek goud, die naar wens ook daadwerkelijk uitgeleverd kan worden. Voor deze overstap, waarmee klanten van RBS geen koersrisico lopen op goud, worden door Goudstandaard geen transactiekosten in rekening gebracht.

— Voor meer informatie over het alternatief van Goudstandaard klikt u op deze link —

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.