Royal Canadian Mint voegt beveiligingskenmerk toe aan gouden Maple Leaf

De lasertechnologie is moeilijk te imiteren, waardoor authentieke gouden Maple Leaf munten vanaf het jaar 2013 nog makkelijker te onderscheiden zouden zijn van vervalsingen. Het nieuwe beveiligingskenmerk komt op de achterkant van de populaire 1 troy ounce gouden Maple Leaf munt, maar of het merkje ook op de fractionele Maple Leafs gegraveerd zal worden is nog niet bekend.

Volgens Ian E. Bennett, de CEO van de Royal Canadian Mint, zegt er het volgende over: ”Door een ongekend beveiligingskenmerk op onze wereldberoemde gouden Maple Leaf munten te zetten kunnen we met trots een munt aan onze klanten aanbieden die zowel leidend is in zuiverheid als veiligheid.”

De lasertechnologie zal worden toegepast op alle 1 troy ounce gouden beleggingsmunten vanaf het jaar 2013. De techniek is overgenomen van de productie van de Canadese $1 en $2 munten die in 2012 in circulatie zijn gegaan. De twee cijfers in het minuscule beveiligingskenmerk corresponderen met het jaar van productie. De oplage van 2014 krijgt om die reden een ’14’ ingegraveerd. Beleggers kunnen al spoedig over de eerste gouden maple Leaf munten met het productiejaar 2013 (en het nieuwe beveiligingskenmerk) beschikken, want de productie is deze maand al gestart. De eerste oplages zullen nog in de eerste helft van november verscheept worden en zullen vervolgens hun weg vinden in het netwerk van goudhandelaren.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *