Rusland en China willen krachten bundelen in goudmijnsector

Het Russische Far East Development Fund voert gesprekken met de China National Gold Group voor de oprichting van een gezamenlijk mijnbouwfonds. Deze nieuwe joint venture wil een kapitaal van $1 miljard verzamelen om te investeren in de Russische mijnbouwsector. De focus ligt daarbij op de ontwikkeling van nieuwe goudmijnen, maar er zal ook geïnvesteerd worden in de winning van andere edelmetalen.

Deze nieuwe joint venture begint met een kapitaal van $500 miljoen, waarvan $100 miljoen wordt ingelegd door zowel het Russische als het Chinese staatsfonds. De resterende $300 miljoen zal bij private investeerders wordt opgehaald. Alexey Chekunkov van het Russische investeringsfonds gaf tijdens het Asia Pacific Economic Cooperation Forum in Vietnam een korte verklaring tegenover Bloomberg.

“Wij en de China National Gold Group zullen een aantrekkelijk platform creëren waar private investeerders aan deel kunnen nemen en geld aan kunnen verdienen. Ons eerste doel zal zijn om te investeren in projecten op het gebied van goud, edelmetalen en koper.”

Rusland en China investeren in goudmijnsector

China en Rusland hebben al langer de ambitie om gezamenlijk te investeren in de goudmijnsector. Met de financiële middelen en technologische kennis van beide landen kunnen namelijk veel meer ondergrondse goudvoorraden worden aangeboord.

Rusland was vorig jaar de derde grootste goudproducent met een mijnbouwproductie van 275 ton per jaar, terwijl China de grootste mijnbouwproductie ter wereld heeft met ongeveer 460 ton op jaarbasis. Beide landen produceren vooral voor de binnenlandse markt, maar Rusland exporteert de laatste tijd ook steeds vaker goud richting China.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Rusland en China willen krachten bundelen in goudmijnsector

 • Poppenkast

  Wederom een sein dat de $ aangevallen wordt.Het door het westen zo noodzakelijk geachte drukpersen zal afgestraft worden.

  Beantwoorden
  • Frank Knopers

   Zeker weten, het mag wel duidelijk zijn dat goud meer is dan zomaar een grondstof. Zeker in een tijd waarin er zowel op monetair als geopolitiek vlak grote veranderingen op komst zijn.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *