Rusland heeft in 2015 meer dan 200 ton goud gekocht

De centrale bank van Rusland blijft ondanks de grote economische crisis in het land goud kopen. De nieuwste cijfers van de centrale bank laten zien dat de goudvoorraad in december met 21,7 ton is toegenomen naar een totaal van 1.415 ton. Daarmee versterkt Rusland haar zesde positie in de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden.

russian-president-vladimir-putin-holds-a-gold-bar-while-visiting-an-ex-teaserUit cijfers van de World Gold Council blijkt dat het land dit jaar een recordhoeveelheid van ruim 206 ton goud aan haar reserves heeft toegevoegd. Dat is meer dan in 2014, toen de centrale bank met 173 ton ook al veel goud kocht. Toen Rusland in 2006 begon met goud kopen vertegenwoordigde het edelmetaal minder dan 4% van de totale reserves. Eind 2015 was dat al toegenomen tot ruim 13% van de totale reserves.

De centrale bank wil haar goudreserves verder uitbreiden, omdat het edelmetaal gezien wordt als een veilige reserve zonder politiek risico. Goud heeft een disciplinerende werking in het financiële systeem en wordt door vrijwel alle centrale banken aangehouden als een vangnet in tijden van crisis. Sinds het uitbreken van de financiële crisis zijn centrale banken netto koper van goud geworden op de wereldwijde goudmarkt.

rusland-goud-kopen-jaarlijks

Rusland voegde in 2015 meer dan 206 ton goud aan reserves toe

totale-reserves-rusland

Valutareserve daalt, goudvoorraad stijgt

goudvoorraad-rusland-dec15

Goudvoorraad Rusland sinds 2002

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *