‘Russisch schip geladen met 700 ton gouderts vermist’ – update

Het transportschip was onderweg van de haven van Kiran naar haar bestemming in de haven van Ochotsk. Het schip had negen bemanningsleden aan boord, zo berichtte het bedrijf dat verantwoordelijk zou zijn voor het goudtransport. De berichtgeving over het aantal bemanningsleden verschilt, want uit verschillende bronnen zou eerder een aantal van elf genoemd zijn. Het Russische Ministerie van Noodgevallen houdt het op acht bemanningsleden.

De Amurskaya zou vanmorgen om kwart over acht Moskou tijd (05:15 GMT) een noodsignaal hebben afgegeven. Het schip bevond zich toen naar verluid bij de Shantar eilanden in het zuidwesten van de Zee van Ochotsk. De olietanker Novik, die als eerste anticipeerde op het noodsignaal van de Amurskaya, kon het schip op de aangegeven locatie niet vinden. De zoektocht naar het schip waar 700 ton gouderts in zou moeten zitten is voortgezet. Ten tijde van de vermissing waren de weersomstandigheden slecht.

Het bericht is door verschillende media overgenomen, maar door de beperkte informatievoorziening is terughoudendheid bij dit soort nieuws gepast. Het is moeilijk voor te stellen dat een schip met een dergelijke lading 'zoek' raakt. Ook wordt er in de berichtgeving niet vermeld wie de eigenaar is van het gouderts.

Update [31-10-2012]: In het oorspronkelijke bericht werd gesuggereerd dat het om 700 ton goud ging, terwijl het 700 ton gouderts betreft. Het verschil tussen beide is substantieel. Uit een ton gouderts komen na verwerking en zuivering enkele grammen goud, met een waarde die dus maar een fractie is van de waarde van een ton aan zuivere goudstaven.

Update [07-11-2012]: Het schip is inmiddels gevonden op de zeebodem op een diepte van 25 meter. Van de bemanning is nog geen spoor gevonden. Zie hier de laatste berichtgeving.

De Russische Amurskaya met aan boord 700 ton gouderts zou vermist zijn geraakt in de Zee van Ochotsk

De vermeende plaats van vermissing (Afbeelding van Maritime Bulletin)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo