Russische bank wil India helpen met import goud

Sberbank, de grootste bank van Rusland, wil India ondersteunen bij het importeren van goud. Aleksei Kechko, directeur van de Indiase branch van Sberbank, zei in een interview met Free Press Journal dat beide landen zullen profiteren van een dergelijke samenwerking. Sberbank koopt veel goud van Russische goudmijnen en zoekt een goede afzetmarkt voor het edelmetaal.

We denken dat we makkelijk voor $1,5 miljard per jaar aan goud kunnen importeren, aangezien India een zeer grote importeur is. Rusland is een grote producent van goud en heeft één van de grootste goudreserves in de wereld. India importeert het goud uit andere landen, die het weer ergens uit een mijn moeten halen. Dat stuwt de kostprijs omhoog. We hopen de eerste transacties al in september of oktober te ondertekenen.

Indiase goudmarkt

India importeerde in 2015 voor omgerekend $35 miljard aan goud en is daarmee de tweede grootste importeur van het edelmetaal. In 2016 werd er in India minder goud gekocht, maar voor de lange termijn blijft het land met ruim een miljard inwoners een belangrijke afzetmarkt voor het gele metaal.

Sberbank is sinds 2010 actief op de Indiase markt en verstrekt daar sinds 2013 ook leningen. Omdat relatief veel van deze leningen niet op tijd terug worden betaald wil de bank haar focus nu verleggen naar het financieren van projecten tussen India en Rusland. Zo verstrekte Sberbank een lening van $600 miljoen aan het Indiase Tata Power voor de exploitatie van een nieuwe kolenmijn in Rusland.

De grootste bank van Rusland wil ook een grotere rol spelen in de internationale goudmarkt. Vorig jaar kreeg Sberbank een importlicentie voor de Shanghai Gold Exchange, zodat ze ook Russisch goud naar China kan exporteren.

400-oz-Gold-Bars-AB-01

Sberbank wil India helpen met import van goud

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.