Sberbank wil meer goud verkopen in India en China

Het Russische Sberbank wil dit jaar twee keer zoveel goud verkopen in India en tegelijkertijd de verkoop van het edelmetaal in China verder uitbreiden, zo maakte de bank eerder deze week bekend. Vorig jaar verkocht de bank vijf ton goud aan China, terwijl er dit jaar al 14 ton goud geëxporteerd werd. Daarom verhoogde de Sberbank haar doelstelling voor de Chinese goudmarkt naar 20 ton voor heel 2018. Ook wil de topman van Sberbank, Andrey Shemetov, haar verkopen op de Indiase goudmarkt dit jaar verder uitbreiden tot 25 a 30 ton. Ter vergelijking, vorig jaar verkocht de bank daar ongeveer 10 ton goud.

Voor de verkoop van het gele metaal aan andere landen maakt Sberbank gebruik van haar Zwitserse afdeling, waar het goud internationaal aangekocht kan worden. Het goud dat de Sberbank in eigen land aanbiedt gaat voor het grootste deel naar de Russische centrale bank en is vooral afkomstig van de binnenlandse goudmijnsector. Van de 100 ton die de bank in eigen land inkocht was 64 ton rechtstreeks afkomstig uit de mijnen.

Russische Sberbank wil meer goud verkopen in China en India

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.