Schotten kopen meer goud in aanloop naar referendum

In aanloop naar het referendum over de afscheiding van Schotland besluiten Schotten meer goud te kopen. Dat zegt Bullionvault, een online aanbieder van goud die ook in Schotland actief is. De afgelopen twee weken registreerde het bedrijf een 42% stijging in de vraag naar goud, bovenop de stijging die normaal zichtbaar is in deze periode van het jaar.

Bullionvault analyseerde de transacties van haar klanten en filterde daar ongeveer 50.000 klanten uit die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk. Van die groep werd op basis van postcode een scheiding gemaakt tussen klanten in Schotland en de klanten in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens vergeleek men het marktaandeel van Schotland in het geheel over de eerste helft van september en over de voorgaande maanden.

Wat bleek: In september was het marktaandeel van Schotland 42% hoger dan het gemiddelde marktaandeel over voorgaande maanden. Een dergelijk groot verschil suggereert dat er een verband bestaat tussen het kopen van goud en de recente ontwikkelingen omtrent de mogelijke afscheiding van Schotland.

goud-kopen

Schotten kopen meer goud in aanloop naar referendum

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo