Sentiment in zilvermarkt naar dieptepunt

Het sentiment in de zilvermarkt is momenteel erg negatief en bereikte met de flashcrash van een week geleden een nieuw dieptepunt. Dat wordt bevestigd in het laatste Commitment of Traders rapport, want die laat zien dat de shortpositie van speculanten en beleggingsfondsen in zilver naar recordhoogte gestegen is. Hoe groter deze shortpositie is, hoe groter de overtuiging van speculanten en beleggers dat de zilverprijs verder zal dalen.

Voor contraire beleggers is dit een moment om alert te zijn, omdat een zeer negatief sentiment vaak aangeeft dat de bodem bijna bereikt is. Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar het negatieve sentiment dat op dit moment de bovenhand heeft in de zilvermarkt kan volgens het Duitse Commerzbank een voorbode zijn voor een nieuwe opwaartse trend in zilver.

Daling zilverprijs

De laatste drie maanden zakte de zilverprijs van €560 naar minder dan €450 per kilogram, het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. Beleggers verkopen zilver, omdat ze rekening houden met meer renteverhogingen door centrale banken en omdat ze hoge verwachtingen hebben van het herstel van de wereldeconomie. Daar komt bij dat de euro de laatste weken in waarde is gestegen tegenover de dollar, waardoor je simpelweg meer edelmetaal krijgt voor iedere euro.

De volgende grafiek laat de ontwikkeling van de zilverprijs vanaf 2012 zien, afgezet tegen de shortpositie van speculanten en beleggers (de zogeheten non-commercials). In deze grafiek zien we inderdaad een omgekeerde relatie tussen de prijs van zilver en de totale shortpositie. Is dit een gunstig moment om zilver te kopen?

silver-short-position

Sentiment zilvermarkt naar dieptepunt

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders