Shanghai opent internationale goudmarkt

Vorige week werd bekend dat de nieuwe internationale goudbeurs van Shanghai pas op 29 september haar deuren zou openen, maar die informatie bleek snel weer achterhaald. Tot verrassing van velen opende de goudbeurs op donderdag 18 september al haar deuren. Via deze beurs, die gevestigd is in de vrijhandelszone van Shanghai, krijgen buitenlandse investeerders voor het eerst directe toegang tot de Chinese goudmarkt, sinds 2013 de grootste afzetmarkt voor goud ter wereld.

Banken uit veertig verschillende landen kunnen goud verhandelen op het Chinese handelsplatform, dat een soort tegenhanger moet worden voor de Amerikaanse Comex. De goudcontracten hebben een omvang van 100 gram, 1 kilogram en 12,5 kilo en worden in Chinese yuan afgerekend. Dat betekent dat de rol van de dollar ook in de internationale goudhandel minder dominant zal worden.

“De lancering van goudcontracten in Azië zal de invloed van China versterken en de prijsvorming verbeteren”, zo verklaarde centrale bank gouverneur Zhou Xiaochuan tijdens de lancering van de beurs in Shanghai. “Dit zal ook de ontwikkeling van de vrijhandelszone van Shanghai een impuls geven. Het is een belangrijke mijlpaal in het openstellen van de Chinese financiële markten.”

china-gold-market

Chinese goudmarkt wordt steeds belangrijker (Foto door Stefen Chow voor Bloomberg)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders