SMX E-Gold futures halen $16 miljoen omzet in twaalf dagen

Dat lijkt veel, maar het volume valt nog steeds in het niet bij de volumes die op de COMEX verhandeld worden. Daar worden dagelijkse 100.000 tot 200.000 futures goud verhandeld, die per stuk betrekking hebben op ruim drie maal zoveel goud. De contracten op de COMEX hebben namelijk een omvang van 100 troy ounce (ongeveer 3,11 kilogram) per stuk. De prijzen van de E-Gold futures aan de Singapore Mercantile Exchange (SMX) zijn gebaseerd op de prijzen die men in India rekent voor een goudbaar van 1 kilogram, inclusief alle belastingen en invoerheffingen die daarop van toepassing kunnen zijn. Daarmee wil de SMX vanuit Singapore invloed uitoefenen op de globale marktprijs voor goud. De ondertitel van het logo van de Singapore Mercantile Exchange is daarbij veelzeggend: ''Where the world will trade''

De contracten zijn gebaseerd op 1 kilo goudbaren, maar kunnen alleen in cash worden afgehandeld. In uitzonderingsgevallen (zoals vastgesteld in 'SMX Notice 3006') is fysieke levering van goud mogelijk. De contracten worden verhandeld in Amerikaanse dollars en zijn daarmee ook toegankelijk voor inteationale beleggers. De E-Gold futures worden uitgedrukt in de dollarprijs van 10 gram goud met twee decimalen achter de komma. Als een goudbaar van 1 kilo in India op een gegeven moment (omgerekend naar Amerikaanse dollars) $53.055 kost, zal het E-Gold contract op de SMX verhandeld worden voor een prijs van $530,55.

De SMX ging zoals gezegd begin juni van start en zal gedurende de werkdagen geopend zijn van 10:00 tot en met 02:25 in Singapore (SGT). Daarmee is de handel ook toegankelijk voor de Europese (tot 18:25 in de middag Nederlandse tijd) en Amerikaanse (14:25 in New York) financiële markten. De SMX verwacht in de komende maanden dan ook een toenemende belangstelling vanuit het buitenland voor de alteatieve E-Gold futures met dollar quotatie.

SMX opende begin juni handel in E-Gold futures van 1 kilo goud

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo