Speculatieve long posities goud en zilver naar niveau maart 2009

 

 
 Ook de Chinese tegenhanger van de CME, de Shanghai Gold Exchange, verhoogde de verplichte “margin”. Logisch gevolg hiervan was de scherpe daling in de netto non-commerciële speculatieve long posities in goud- en zilvercontracten. De sterke daling is op de onderstaande grafiek te zien. De speculatieve long posities zijn de zuiverste uiting van het sentiment van speculanten op de goud- en zilvermarkt.
 
 
De daling van 22.278 goud- en 7.113 zilvercontracten naar het niveau van respectievelijk 127.801 en 15.425 contracten bracht de long posities op de COMEX naar het laagste punt sinds maart 2009. Opvallend is dat de netto positie in zilvercontracten momenteel de helft bedraagt van waar het op 31 december 2010 stond, terwijl de zilverprijs hetzelfde is. De netto long positie van goudcontracten is 56% van de positie van een jaar eerder, terwijl de goudprijs in die periode met meer dan 15% is gestegen.
 
De daling in de netto long posities in goud- en zilvercontracten was verwacht, en is  positief voor de goud- en zilvermarkt. Het betekent namelijk dat de zwakke spelers van het toneel zijn verdwenen en dat de sterkere de prijzen op pijl houden. Dit is slecht nieuws voor de CME aangezien ze de markt steeds minder kunnen beïnvloeden door middel van verhogen van de “margin” op de goud- en zilvercontracten. 
 
Bron:
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo