Stormloop op zilveren munten door daling zilverprijs

De daling van de zilverprijs naar het laagste niveau sinds begin 2010 zorgt voor een stormloop op zilveren munten. Reuters schrijft dat verschillende handelaren en distributeurs in de markt moeite hebben om de voorraden op peil te houden. Vooral de zilveren Maple Leaf munten zijn niet aan te slepen, ook beleggingsmunten als de zilveren Eagle en de zilveren Philharmonikers gaan als warme broodjes over de toonbank.

De afgelopen maanden trok de vraag naar zilver al wat aan, maar door de meest recente prijsdaling is de verkoop van beleggingsmunten opnieuw gestegen. Vooral in de Verenigde Staten en in Azië vinden beleggingsmunten als de Maple Leaf en de Silver Eagle gretig aftrek, terwijl de zilveren Philharmoniker uit Oostenrijk vooral populair is op de Europese markt. Beleggers kopen niet alleen veel zilveren munten, maar ook veel zilverbaren, zo merkt Mark O’Byrne van GoldCore op. De 1.000 troy ounce zilverbaren zijn populair bij beleggers met een wat groter budget, omdat deze baren relatief gezien de laagste premie boven de zilverprijs hebben.

Terwijl de goudprijs in euro’s nog steeds 5% hoger staat dan begin dit jaar staat de zilverprijs 12,5% lager. Zilver is sinds begin 2009 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als dit moment. Een troy ounce goud is momenteel ruim 74 keer zoveel waard als een troy ounce zilver.

silver-coins

Zilveren munten vinden gretig aftrek door daling zilverprijs

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Stormloop op zilveren munten door daling zilverprijs

  • Schaarste in munten heeft in ieder geval niks te maken met schaarste in zilver besef je dit goed mensen .Munten moeten geslagen worden en als er meer vraag is dan de machines aan kunnen dan is er even tekort .
    Zie het als schaatsen in een strenge winter schaatsen zijn uitverkocht en als het ijs weer smelt zijn er weer schaatsen zat te koop dus laat je niet gek maken

    Beantwoorden
    • Goed dat je dat nog een keer herhaalt pietje. Ik heb er op Marketupdate al vaker op gewezen, maar het is iets waar nog te vaak aan voorbij wordt gegaan bij talloze blogs op het internet. Munthuizen maken een inschatting van de vraag en stemmen daar hun productie op af, net zoals iedere andere bedrijfstak dat doet. Als er dan plotseling veel meer gekocht wordt dan moeten de munthuizen de productie opschroeven. Maar dat zegt nog helemaal niets over het al dan niet ontstaan van tekorten aan zilver in het algemeen. Er zijn meer dan genoeg 1.000 troy ounce zilverbaren en de zilver ETF’s hebben nog nooit zoveel fysiek zilver gehad als nu.

      De juiste conclusie is dat er veel meer vraag is naar zilveren munten, dat lees je ook in dit artikel.

      De foute conclusie is dat het zilver op raakt en dat je er daarom snel bij moet zijn. Dat lees je dus niet in mijn artikel.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo