Stormloop op zilveren munten houdt aan

Trays-of-American-Silver-Eagles-at-SF-Mint-510x382De markt voor zilveren munten kampt nog steeds met een ongekend groot tekort, omdat de productiecapaciteit van de bekende munthuizen niet groot genoeg is om aan de vraag te voldoen. Het zijn vooral particuliere beleggers die zilveren munten kopen. Ze hebben minder vertrouwen hebben in de degelijkheid van het geldsysteem en kopen munten als een vorm van diversificatie.

Door de daling van de zilverkoers naar het laagste niveau in zes jaar is de vraag naar munten sterk toegenomen. Daar komt bij dat beleggers door de lagere zilverprijs meer munten krijgen voor hetzelfde geld.

De beleggingsmunten van de Amerikaanse U.S. Mint en de Royal Canadian Mint zijn al sinds juli op rantsoen. Distributeurs krijgen maar een beperkt aantal munten toegewezen, omdat er niet genoeg munten geslagen kunnen worden om de honger naar beleggingsmunten te stillen. De U.S. Mint werkt al sinds de zomer in ploegendienst, zodat er 24 uur per dag munten van de band kunnen rollen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo