Texas haalt goud weg uit New York

Met de acceptatie van een nieuw wetsvoorstel mag Texas een eigen goudkluis bouwen voor de opslag van edelmetalen. Zodra deze kluis gereed is komt er $1 miljard aan goud in te liggen dat nu nog bewaard wordt bij de New York Federal Reserve. In de kluis wordt niet alleen het goud van de regering van Texas bewaard, maar ook dat van bedrijven en burgers die in deze Amerikaanse staat gevestigd zijn. Met de ondertekening van dit wetsvoorstel door gouverneur Greg Abbott heeft Texas de primeur met een goudkluis op ‘staatsniveau’.

Het voorstel om een nieuwe goudkluis te openen in de staat Texas werd bedacht door de Republikein Giovanni Capriglione. “We hebben het hier niet over een nieuwe Fort Knox, maar toen ik dit voor het eerst aankondigde kreeg ik al heel veel e-mails en telefoontjes van mensen van over de hele wereld die hun goud bij ons in Texas wilden opslaan. Mensen denken bij Texas aan een grote en machtige staat en voor veel mensen is dat precies waar ze hun goud naar toe willen brengen.”

Het is geen toeval dat juist Texas het voortouw neemt in deze nieuwe ontwikkelingen. Deze Amerikaanse staat heeft twee grote publieke pensioenfondsen die samen meer dan een $1 miljard aan fysiek goud bezitten. Dat zijn de pensioenfondsen voor de medewerkers van de Universiteit van Texas en het pensioenfonds voor docenten. Het eerstgenoemde fonds vroeg in 2011 al om fysieke uitlevering van goudbaren. Die goudstaven werden opgeslagen bij HSBC in New York.

Gold Rises To New 25-Year High Above $725

Texas haalt goud weg uit New York

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo