UBS: “Verkoop aandelen en stap in goud”

Beleggers zouden nu uit aandelen moeten stappen en overwegen goud te kopen, dat schrijven technisch analisten Michael Riesner en Marc Müller van UBS in een nieuw 39-pagina’s tellend rapport dat vooruitblikt op de aandelenmarkt in 2016. Volgens UBS zal de goudprijs dit jaar een bodem bereiken en de basis leggen voor een nieuwe opwaartse koersbeweging die gesteund zal worden door achtereenvolgens een vlucht naar veiligheid en een waardedaling van de dollar. Een passage uit het rapport:

“Goud zit al sinds 2011 in een cyclische bear market. In 2016 verwachten we dat goud en goudmijnen de bodem zullen bereiken van een cyclus die acht jaar duurt en dat de basis gelegd zal worden voor een nieuwe bull market die meerdere jaren zal duren. In eerste instantie zien we goud profiteren van haar status als veilige haven, maar vanaf 2017 kan de goudprijs ook stijgen zodra de dollar een top bereikt en weer in waarde zal gaan dalen.”

De tijdelijke oplevingen in goud en goudmijnaandelen wisten de afgelopen jaren de negatieve trend in de markt niet te doorbreken, maar de kans is groot dat dat in 2016 wel gaat gebeuren…

“Een potentiële bodem in 2016 zou een hele sterke bodem kunnen zijn, want naast een dieptepunt in de cyclus van vier jaar zien we ook een dieptepunt in een 8-jaarlijkse cyclus”

Aandelen op hoogtepunt?

Over aandelen zijn de technisch analisten Riesner en Müller minder enthousiast geworden. De koersen zijn al heel lang gestegen en ze zien tekenen dat de markt langzaam haar top bereikt heeft. Het afgelopen jaar was het rendement van de meeste aandelenmarkten al vrij mager en dit jaar kwamen aandelen vrij slecht uit de startblokken.

ubsgoldchart

Goudprijs kan in 2016 een stevige bodem neerzetten (Bron: UBS)

ubsstocks

Aandelenkoersen mogelijk dicht bij de top? (Bron: UBS)

TIP: Goudstandaard heeft in samenwerking met Slimbeleggen een handige goudgids samengesteld. In deze goudgids heeft Goudstandaard doorgerekend wat de optimale weging is voor goud binnen uw beleggingsmix. Meer weten? Klik hier om het rapport te downloaden!

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *