US Mint ziet verkoop gouden munten dalen

Deze bijdrage is afkomstig van Hollandgold

Het Amerikaanse munthuis heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar minder gouden en zilveren munten verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit de laatste cijfers van de US Mint. Begin dit jaar was er door de plotselinge stijging van de goudkoers en de zilverkoers nog sprake van een stormloop op beleggingsmunten, maar sindsdien is het weer wat rustiger geworden in de markt.

In de eerste vijf maanden van dit jaar verkocht de US Mint in totaal 272.500 troy ounce aan gouden Buffalo en gouden Eagle munten, minder dan de 313.000 troy ounce in 2014 en veel minder dan de 716.500 troy ounce in 2013. Ook de verkoop van de Silver Eagle blijft achter bij de afgelopen twee jaar, toen er nog nieuwe records werden neergezet. In de eerste vijf maanden verkocht het munthuis in totaal 16,94 miljoen troy ounce aan zilveren munten, terwijl er in dezelfde periode van 2013 en 2014 meer dan 21 miljoen Silver Eagles over de toonbank gingen.

Vergelijken we de verkochte aantallen van de US Mint met de afgelopen jaren, dan zien we dat vooral de belangstelling voor gouden munten wat is afgenomen. De verkoop van zilveren munten bleef nog redelijk op peil.

verkoop-gouden-munten-usmint-2015

Verkoop gouden munten US Mint

verkoop-zilveren-munten-usmint-2015

Verkoop zilveren munten US Mint

Perth Mint

Niet alleen het Amerikaanse munthuis ziet de vraag naar beleggingsmunten wat afnemen. Ook de Australische Perth Mint merkt dat de volumes de laatste tijd iets gedaald zijn, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die vrijdag bekend werden gemaakt. De maandelijkse verkoop van gouden munten en goudbaren bereikte daar het laagste niveau sinds april 2012. Veel beleggers wachten op nieuwe signalen die de markt in beweging kunnen zetten.

silver-eagle-2013Beleggers kopen nog relatief veel zilveren munten bij de US Mint

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders