US Mint ziet verkoop zilveren munten naar record stijgen

Het Amerikaanse munthuis stevent af op een recordverkoop van Silver Eagle munten. Tot en met oktober werden er ruim 39 miljoen van deze munten verkocht, bijna evenveel als in het recordjaar 2011. Met nog twee maanden te gaan is het aannemelijk dat het oude record zal sneuvelen. Goudstandaard publiceerde gisteren de jaarlijkse muntverkopen van de US Mint vanaf 2008 tot en met 2013. Die grafieken laten zien dat de stijgende trend in de verkoop van zilveren munten na een mager 2012 weer is teruggekeerd. Kennelijk zien veel beleggers en spaarders meer waarde in het metaal dan de zilverprijs doet suggereren.

Bij de verkoop van gouden munten zien we een bijna tegenovergestelde ontwikkeling. Tussen 2009 en 2012 liet de verkoop van gouden Eagle en Buffalo munten juist een dalende trend zien. Deze trend is gebroken, want het totale gewicht aan gouden munten overstijgt nu al het totaal van vorig jaar.  Door de prijsdaling van goud in de maand april kreeg de verkoop van fysiek goud een stevige impuls. Niet alleen in Azië, maar ook in de Westerse landen waar de 1 troy ounce muntstukken populair zijn. Dit jaar heeft de US Mint in totaal 970.500 troy ounce aan gouden munten verkocht, zo schrijft Goudstandaard op basis van de cijfers van de US Mint. De verkoop van zilveren munten zal in november waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis van de US Mint de 40 miljoen overstijgen.

Verkoop van gouden munten trekt weer wat aan

Verkoop van gouden munten trekt weer wat aan

Verkoop van zilveren munten klimt dit jaar naar nieuw record

Verkoop van zilveren munten klimt dit jaar naar nieuw record

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “US Mint ziet verkoop zilveren munten naar record stijgen

  • zie het niet terug in de zilverprijs. zit in een downtrend. hele week wordt je doodgegooid met goeroe berichten dat de vraag enorm is dus ook een enorme prijsstijging. zie ik niets van.21.75 usd voor een ounce nu

    Beantwoorden
    • Lees maar eens wat over goud/zilver prijsmanipulatie… Er is geen echte market. Op het moment dat er een ‘echte’ markt onstaat, krijg je vraag/aanbod factoren, en hervaluëring. Maar daar zijn we nog niet.

      Denk je trouwens dat de aandelenbeurs nog enige relatie heeft met de reëele economie? Ik niet. BTFATH!

      Beantwoorden
      • Het gaat goed, totdat het moment bereikt wordt dat er geen goud meer te krijgen is aan de huidige prijs. Men kan naar mijn mening niet om goud heen als veilige haven in crisistijd. Dat is in de geschiedenis al zo vaak gebleken. Maar aandelen, ja die stijgen…

        Beantwoorden
    • De zilvermarkt is groter dan de Silver Eagle. Het is wel een goede indicator voor de vraag naar fysiek zilver (40 miljoen ounce op een jaarlijks aanbod van 1 miljard troy ounce). Maar net als bij goud geldt hetzelfde voor zilver: de prijs is gebaseerd op het papieren derivaat dat verhandeld wordt op de COMEX. En er is nooit een tekort aan papier goud of papier zilver, dus die prijs hoeft niet omhoog te gaan als men zoveel zilver koopt. De premies voor fysiek edelmetaal, daar moet je naar kijken.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo